Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

(Θα) Φάμε ...Πακέτο ! - Το νέο πακέτο μέτρων που ζητά η Τρόικα για το δημόσιο

Προσωπική διαφορά τέλος για όλους - Μισθοί ιδιωτικού τομέα και στο Δημόσιο


Στο κρεβάτι του Προκρούστη φαίνεται πως μπαίνουν για ακόμη μια φορά οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τρόικα και κυβέρνηση συμφώνησαν να κοπεί από τον Ιούλιο μέρος ή ολόκληρο το ποσό της προσωπικής διαφοράς των δημοσίων υπαλλήλων που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν από 80 έως και 690 ευρώ το μήνα τις οροφές του ενιαίου μισθολογίου και να καθιερωθεί νέο κλιμάκιο με αμοιβές ιδιωτικού τομέα αποκλειστικά για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καταβάλλονται ετησίως περίπου 200 εκατ. ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συμφωνήθηκε, επίσης, να μειωθούν τα κονδύλια των έξτρα αμοιβών-επιδομάτων, για αποζημιώσεις για συμμετοχή σε συμβούλια, για εκτός έδρας, οδοιπορικά, υπερωρίες και οι αποδοχές σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που παρά τις γενικές μειώσεις, με αποφάσεις των διοικήσεών τους διατήρησαν τις αμοιβές τους εκτός των ορίων του ενιαίου μισθολογίου.

Την ίδια στιγμή, στην πρώτη του σελίδα ο «Ελεύθερος Τύπος» σημειώνει ότι έκλεισε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για μισθολόγιο στο δημόσιο που θα ρίχνει τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κατόχων απολυτηρίου λυκείου (ΔΕ) στα 680 ευρώ κια στα 950 ευρώ για πτυχιούχους.

To «Βήμα της Κυριακής» καταγράφει την προσωπική διαφορά που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε κάθε φορέα και την οποία ζητάει η τρόικα να περικοπεί. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα:



Πηγή : Βήμα της Κυριακής / Αυτοδιοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου