Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Σε αδιέξοδο το Μετσόβιο λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού

Τι αποφάσισε η Σύγκλητος


Την άμεση πλήρωση, κατ’ ελάχιστον, των διοικητικών θέσεων που προβλέπονται από την έκθεση αξιολόγησης ζητά η Σύγκλητος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία διεκδικεί τον αριθμό διοικητικών θέσεων που προκύπτει από το Οργανόγραμμα του ΕΜΠ, σύμφωνα και με την απόφαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2014.

Επίσης επισημαίνει η όποια πρόσθετη καθυστέρηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΜΠ, οι οποίες αδυνατούν πλέον να στηρίξουν τις δραστηριότητες του Ιδρύματος αλλά θα επιτείνει και την απόγνωση των εργαζομένων που βιώνουν τον συνεχή κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους για περισσότερους από 14 μήνες.


Η Σύγκλητος εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να στείλει επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, με την οποία να περιγράφει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Ίδρυμα αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό, λόγω της τεράστιας καθυστέρησης της οριστικής επίλυσης του προβλήματος.

Άλλη μια απόφαση της Συγκλήτου αφορά τα τρέχοντα ζητήματα του Ε.Μ.Π. και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικότερα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία και έντονο προβληματισμό τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στον ευαίσθητο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αποδοκιμάζει τη χρήση κάθε μορφής βίαιων επεμβάσεων στην αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης. Εκτιμά ότι αυτές οι πρακτικές, που καλλιεργούν κλίμα έντασης και αναταραχής, μακροπρόθεσμα δεν προστατεύουν τις ακαδημαϊκές λειτουργίες ούτε την πανεπιστημιακή περιουσία.

Επισημαίνει ότι τα προβλήματα μεταξύ μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας θα πρέπει να επιλύονται εντός αυτής, με σεβασμό στους κανόνες της ηθικής και ακαδημαϊκής δεοντολογίας και στην αυτοτέλεια των διαφορετικών οργάνων και συλλόγων χωρίς επεμβάσεις τρίτων.

Ζητά να σταματήσει άμεσα η κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης από ομάδα φοιτητών ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία όλων των διοικητικών υπηρεσιών και να προγραμματιστεί η σύγκληση των ακαδημαϊκών οργάνων.

Τέλος καλεί όλο το προσωπικό και τους φοιτητές του ΕΜΠ να συμβάλουν στην διασφάλιση της πλήρους και ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος. Όλοι καλούμαστε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι έχουμε την ωριμότητα που απαιτείται για τη λειτουργία μας χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και επιρροές.

Απόφαση για τα γεγονότα στις 13/11/2014

Η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π., αποφασίζει ότι υιοθετεί την παρακάτω ανακοίνωση της

Πρυτανείας και μελών της Συγκλήτου του Ε.Μ.Π., της 15ης Νοέμβρη 2014:

«Η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τα υπογράφοντα μέλη της Συγκλήτου, πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κανενός είδους βία για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που βασανίζουν την νεολαία και την ανώτατη παιδεία.

Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επέμβαση κατασταλτικών μηχανισμών και τη λύπη τους για τα γεγονότα που συνέβησαν την Πέμπτη 13/11/2014.

Θεωρούν ότι σε κάθε περίπτωση και πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πρέπει ελεύθερα και ανεμπόδιστα να διασφαλίζεται η έκφραση διαφορετικών απόψεων.

Κάνουν έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ώστε ο φετινός εορτασμός να είναι αντάξιος της σημασίας και των μηνυμάτων της ιστορικής επετείου του Πολυτεχνείου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου