Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι μαθητές θα επιλέγουν την πληροφορική στις πανελλαδικές

Επαναφορά τους μαθήματος στις εξετάσεις της Γ' Λυκείου


Στην επαναφορά της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις θα αναφερθεί σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ο Υπουργός Παιδείας. 

Θυμίζουμε ότι μέσα από τις κατά καιρούς δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος είχε υποστηρίξει ότι το μάθημα πρέπει να επιστρέψει στις πανελλαδικές ενώ για την εξαγγελία του Υπουργού υπήρξαν τοποθετήσεις των ενώσεων των εκπαιδευτικών της πληροφορικής και της χημείας ενώ ακολούθησε και ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων.


Ο Υπουργός Παιδείας θα τονίσει στο ΕΣΥΠ ότι δεν έχει στόχο να αλλάξει το νομοθετημένο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό που θα κάνει είναι η διόρθωση μιας αστοχίας, αυτής του μαθήματος της πληροφορικής. Το μάθημα , με βάση την τοποθέτηση που θα κάνει ο Υπουργός Παιδείας, θα το επιλέγουν όσιο ενδιαφέρονται για τις σχολές της πληροφορικής.

Επίσης ο Υπουργός θα αναφέρει και τα ακόλουθα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Πέραν τούτου ωστόσο, δεν έχουμε σκοπό να ανατρέψουμε την πορεία και τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους. Η διαρθρωτική αλλαγή του «Νέου Λυκείου» από την Τράπεζα Θεμάτων έως τα νέα βιβλία θα εφαρμοστούν ώστε να φανεί στο πεδίο της πράξης η ορθότητα, η χρησιμότητα και η δυναμική τους. Ταυτοχρόνως, παρεμβαίνουμε διορθωτικά προς την ελάφρυνση της εξεταστέας ύλης σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βάσει του διαλόγου με τους καθηγητές και τους γονείς. 

Στόχος μας είναι η παιδεία και όχι η συσσώρευση τεράστιας ύλης η οποία εξωθεί τα παιδιά στην παπαγαλία και στα φροντιστήρια χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Σήμερα η προσφυγή στα φροντιστήρια δικαιολογείται από τα κενά και την πολλή μη χρήσιμη ύλη. Αν αυτά λυθούν, τότε τα φροντιστήρια θα καμφθούν ως ακριβή αλλά και περιττή πρακτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου