Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων - Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για επαναλειτουργία

Συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ


Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επέμβαση των ΜΑΤ, έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στο οποίο συμμετείχαν δημοσιογράφοι, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς και ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικάτα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΣΗΕΑ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και σωματείων.


«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων που με την ψυχή τους εδώ και ένα χρόνο κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ» τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ξανανοίξει την ΕΡΤ και θα την παραδώσει στους εργαζομένους». Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ εξέφρασαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, καθώς και εκπρόσωποι συνδικάτων και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της: «Η πινακίδα "ΝΕΡΙΤ" στην κορυφή του Ραδιομεγάρου δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει το τεράστιο κενό πραγματικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί το "μαύρο", επαναλαμβάνει αταλάντευτα την απαίτησή του για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση».

«Σε αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τι επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής, ενός πανηγυριού ημετέρων, ρουσφετιών, σκανδάλων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος» προσθέτει με τη σειρά της η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Για τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

"Η εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ένα χρόνο πριν συνιστά μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στον τόπο μας", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.
"Ο αυταρχισμός και η βίαιη καταστολή του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν η μοναδική απάντηση μιας κυβέρνησης χωρίς κανένα κοινωνικό στήριγμα. Το διάδοχο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της προπαγάνδας είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ εις βάρος της δημοκρατίας και της ενημέρωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού" καταλήγει η Κουμουνδούρου.
Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνουν μεταξύ άλλων η ΠΟΕΣΥ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου