Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Σε λειτουργία οι εφαρμογές για την διόρθωση Ε9-ΕΝΦΙΑ

Άμεσα τα καινούργια εκκαθαριστικά καθώς η εκκαθάριση θα γίνεται ηλεκτρονικά


Στη διάθεση του κοινού έθεσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων από το πρωί της Παρασκευής την ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να διορθώσουν τα λάθη που έχουν γίνει στον ΕΝΦΙΑ. 

Ακόμη, τέθηκαν στη διάθεση του κοινού οι εφαρμογές για να διορθωθούν τυχόν λάθη στις δηλώσεις Ε9 βάσει των οποίων υπολογίστηκαν τέσσερις φόροι: ο ΦΑΠ του 2010 (μόνο για τα φυσικά και όχι για τα νομικά πρόσωπα), ο ΦΑΠ του 2011, ο ΦΑΠ του 2012 και ο ΦΑΠ του 2013.


Οι φορολογούμενοι που θα προχωρήσουν σε διορθώσεις μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, θα παίρνουν αμέσως το καινούργιο εκκαθαριστικό καθώς η εκκαθάριση θα γίνεται ηλεκτρονικά. Ειδική σήμανση υπάρχει στα εκκαθαριστικά όπου έχουν γίνει υπολογισμοί του φόρου βάσει παραδοχών. Ειδικά για τους φορολογούμενους οι οποίοι μέσα από τη διαδικασία της διόρθωσης γλιτώνουν φόρο άνω των 300 ευρώ, η εκκαθάριση δεν θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και ο φορολογούμενος θα παραπέμπεται στην εφορία για έλεγχο.

Βάσει του νόμου, οι διορθώσεις του Ε9 προκειμένου να γίνει σωστή εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνουν έως τις 30 Νοεμβρίου ώστε να μην καταλογιστούν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθεί τροπολογία ώστε να παραταθεί η συγκεκριμένη προθεσμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου