Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ας είναι καλά οι εκλογές! Ο Μητσοτάκης παίρνει και επίσημα πίσω το σύστημα αξιολόγησης –

Προβληματίζεται και για τον επανέλεγχο – Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης με την ΚΕΔΕ (φωτό)


Γράφουν στο Aftodioikisi.gr
Τη διαβεβαίωση ότι το σύστημα αξιολόγησης με τις ποσοστώσεις που εισάγει ο ίδιος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί έδωσε στο προεδρείο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr ελάχιστοι είναι οι δήμοι που συμμετείχαν στη διαδικασία, κάτι που επισήμανε κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «ούτε ένας δήμος δεν θα κάνει αξιολόγηση με το ισχύον σύστημα». Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί το νέο, πάγιο σύστημα αξιολόγησης που δεν θα έχει ποσοστώσεις, ενώ διαβεβαίωσε το προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις για τους δήμους και τους δημάρχους που δεν το εφάρμοσαν».


Αναφορικά με την αξιολόγηση δομών των δήμων με βάση την  επιστολή Ντινόπουλου που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr οι δήμαρχοι του τόνισαν ότι δεν είναι αντίθετοι με το να λειτουργούν οι δήμοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες  με το χαμηλότερο κόστος και στον γρηγορότερο χρόνο αλλά ζήτησαν παράταση ώστε να γίνει αυτό καθώς η προθεσμία που έθετε ο υπουργός Εσωτερικών ήταν ασφυκτική (σ.σ. έληγε στις 15 Νοεμβρίου). Παράλληλα οι αιρετοί τόνισαν ότι έτσι κι αλλιώς προχωρούν σε αξιολόγηση δομών γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ως εκ τούτου κάποιες διευθύνσεις ή τμήματα εκ των πραγμάτων δεν λειτουργούν

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αξιολόγηση δομών είναι προϋπόθεση για την αξιολόγηση του προσωπικού με βάση το νέο σύστημα που θα ανακοινωθεί, ενώ φάνηκε να είναι θετικός αναφορικά με την παράταση.

Προβληματισμός Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και προεξάρχοντες τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη αλλά και και τον Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΕ Πάνο Ζυγούρη να τονίζουν ότι δεν έχει νόημα αυτή η διαδικασία καθώς σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει υπαιτιότητα του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα όσοι απολυθούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να δικαιωθούν. Με αυτό τον τρόπο και οι δήμοι θα στερούνται των υπηρεσιών τους όλο αυτό το διάστημα και στο τέλος θα κληθούν να καταβάλουν τους μισθούς τους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαίωσε ότι όσοι απολυθούν θα αντικατασταθούν ώστε να μην αποδεκατιστούν οι δήμοι από προσωπικό ακόμη περισσότερο, ενώ έδειξε να προβληματίζεται για το σκέλος που αφορά την υπαιτιότητα και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Μουράτογλου τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Μελετίου(ΝΔ), Σίμος Δανιηλίδης (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Μπίρμπας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Ιωακειμίδης (ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι), ενώ παρούσα ήταν και η Ελπίδα Παντελάκη από το ΚΚΕ. Από την πλευρά του υπουργείου πλην του ίδιου του κ. Μητσοτάκη παρόντες ήταν και δύο σύμβουλοί του ενώ απούσα ήταν η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου