Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ιατρικό «φακέλωμα» ενάντια στην παραβατικότητα των γιατρών

Φάκελος Ασφάλισης Υγείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Φάρμακα, εξετάσεις και όλες οι παροχές υγείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο του ατομικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας κάθε ασθενούς, με στόχο να ελέγχονται πλέον όλες οι δαπάνες υγείας και να γίνονται οι απαιτούμενες διασταυρώσεις από το σύστημα Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ θα είναι σε θέση να γνωρίζει άμεσα και να καταγράφει τις ιατρικές επισκέψεις κάθε ασθενούς ξεχωριστά, τα φάρμακα και τις εξετάσεις του, καθώς και όλες τις ιατρικές πράξεις που απαιτούνται.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του ατομικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας, «έχοντας όλα τα δεδομένα σε ηλεκτρονική μορφή θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων του οργανισμού» και πάταξη της παραβατικής συμπεριφοράς απ' όπου κι αν προέρχεται.

Εξάλλου, ο ΕΟΠΥΥ έδωσε στον Τύπο στοιχεία που αφορούν περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς γιατρών. Στα παραδείγματα υπερβολικής ζήτησης ιατρικών πράξεων, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, οφθαλμίατρος στην Πελοπόννησο, με δαπάνη εξαμήνου 2013: 43.000 ευρώ, πνευμονολόγος στη Θεσσαλία, με δαπάνη εξαμήνου 2013: 91.000 ευρώ, παθολόγος στην Αθήνα με δαπάνη εξαμήνου 2013: 150.000 ευρώ και καρδιολόγος στη Θεσσαλονίκη με 156.000 ευρώ το εξάμηνο.

Από τις αρχές του νέου έτους θα δημιουργηθεί και θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή και η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς, που θα έχει κάθε ασφαλισμένος και, μέσω αυτής, θα μπορεί να κάνει χρήση των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου