Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«Καμπάνα» ενός έτους για τον γιατρό με το «φακελάκι»

Ζήτησε 300 ευρώ για να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση


Σε φυλάκιση 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης στον οφθαλμίατρο που συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος ότι ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση 66χρονου ασθενούς. 


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ύστερα από καταγγελία που έκανε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος ο γιος του 66χρονου. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο 51 ετών προϊστάμενός της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης αξίωσε 300 ευρώ για να κάνει εγχείρηση καταρράκτη στον πατέρα του, παρακάμπτοντας -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- τις διαδικασίες εξέτασης-εισαγωγής και τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. 

Από τις Εσωτερικές Υποθέσεις στήθηκε επιχείρηση και σε προγραμματισμένο ραντεβού, που έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, εμφανίστηκε ο γιος του ασθενούς με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 300 ευρώ τα οποία και παρέδωσε στον οφθαλμίατρο. 

Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον γιατρό. Ο τελευταίος, απολογούμενος, αρνήθηκε ότι ζήτησε το «φακελάκι», υποστηρίζοντας ότι ο καταγγέλλων άφησε τα χρήματα στο γραφείο του για να τον ευχαριστήσει.


1 σχόλιο: