Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ποιες αλλαγές έρχονται στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τι αποδοχές & άδειες θα δικαιούνται


Ριζικές αλλαγές θα διαμορφώνουν το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα βασικά σημεία που θα αφορούν το νέο πρόγραμμα θα είναι τα εξής:

1) Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα θα έχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 ετών. Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο  πρόγραμμα συμμετείχαν άνεργοι έως 25 και άνω των 25 ετών. Επίσης όσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, δυνατότητα που δεν υπήρχε στο προηγούμενο πρόγραμμα.


2) Κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, ενώ όσοι απουσιάζουν για λόγους ασθενείας θα μπορούν να παρατείνουν και την απασχόλησή τους πέραν των πέντε μηνών.

3) Οι μηνιαίες αποδοχές των ωφελουμένων θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρές αποδοχές τους θα παραμείνουν στα 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους ηλικίας άνω των 25 ετών. Για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών οι καθαρές αμοιβές ημερησίως ορίζονται στα 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι παραπάνω από 427 ευρώ το μήνα.

4) Ως χρόνος εργασίας θα θεωρείται ο χρόνος που ο ωφελούμενος μισθωτός πλήρους απασχόλησης είναι στη διάθεση του εργοδότη ή επιβλέποντα φορέα να απασχοληθεί. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος απασχοληθεί λιγότερο από 25 ημέρες το μήνα, τότε οι αμοιβή του θα προκύψει από τον υπολογισμό των ημερών ασφάλισης επί του ημερήσιου ποσού πληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου