Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους

Θα συμμετάσχουν άτομα ηλικίας 29 έως 66


Σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου θα απασχοληθούν για πέντε μήνες 50.000 άνεργοι, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» αφορά άτομα ηλικίας 29-66 ετών και έχει στόχο την άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων - κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος.


Όσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα έχουν, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης.

Εκτός από τον υπουργό, Γιάννη Βρούτση, και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου