Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Σειρά τροπολογιών από το υπουργείο Παιδείας

Πληροφορική, μειονοτικά, πειραματικά σχολεία μερικά από τα θέματα που ρυθμίζουν


Σειρά τροπολογιών κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας ανάμεσα στις οποίες είναι και αυτή που θα αφορά την εισαγωγή του μαθήματος της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Πιο αναλυτικά οι τροπολογίες αφορούν τα ακόλουθα θέματα:

1.Τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, μια υπεσχημένη πολιτική, η οποία διεκπεραιώνεται.


2.Ρυθμίσεις για την εκκλησία της Κρήτης, που κλείνουν θέματα τεσσάρων δεκαετιών, που ήταν σε εκκρεμότητα

3. Ρύθμιση που σχετίζεται με τα επαγγελματικά δικαιώματα του Deree. Εξομοιώνεται το στάτους των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Deree, με αυτό που ψήφισε η Βουλή στις 4 Μαΐου για τους υπόλοιπους.

4.Μισθολογική εξομοίωση των ερευνητών

5.Τα πειθαρχικά για τους εκπαιδευτικούς, σχετικά με τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

6.Ρυθμίσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με πρωτεύουσα τη ρύθμιση για τα πειραματικά σχολεία, Ο θεσμός αυτός δεν μπορεί να επεκταθεί, διότι απαιτείται σύμφωνη γνώμη των καθηγητών του τόπου. Αίρεται αυτή η προϋπόθεση, προκειμένου να επεκταθεί ο θεσμός των πειραματικών και έτσι δίνεται τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζονται τα πειραματικά σχολεία.

7.Η εισαγωγή της πληροφορικής, ως εξεταζόμενο μάθημα, για όσους θέλουν να σπουδάσουν πληροφορική, μόνο για αυτούς.

8. Ρύθμιση που θα δώσει λύση στα προβλήματα των αποφοίτων των σχολών χορού, των δραματικών σχολών, των αποφοίτων των ωδείων, που κάνουν ακορντεόν και δεν είναι τίποτα. «Παίρνεις ένα πτυχίο, που είναι ένα χαρτί. Όλη αυτή την εκκρεμότητα, νομίζω ότι την λύνουμε με τον πιο δίκαιο τρόπο, που αντέχει το άρθρο 16 του Συντάγματος, χωρίς να το παραβιάσουμε» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

9. Ρύθμιση ορισμένων θεμάτων μαθητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου