Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αναφορά της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ, για εφαρμογή ειδικού μισθολογίου στους Ειδικούς Φρουρούς των Φυλακών

Επισυνάπτοντας το σχετικό υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


H Μ.Χρυσοβελώνη για την εφαρμογή ειδικού μισθολογίου για τους Ειδικούς Φρουρούς Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης

Αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών, -επισυνάπτοντας το σχετικό υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης- απέστειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η Βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημα της Ομοσπονδίας, καθώς οι υπηρετούντες ένστολοι και ένοπλοι Εξωτερικοί Φρουροί στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας εργάζονται στην πρώτη γραμμή της εσωτερικής ασφάλειας και τα καθήκοντά τους διακρίνονται από υψηλό βαθμό επικινδυνότητας αλλά και ευθύνης, αφού καθημερινά διαχειρίζονται υπόδικους και κατάδικους, η παραβατικότητα των οποίων κυμαίνεται από πλημμελήματα έως βαριά ποινικά αδικήματα.

Για τους ανωτέρω λόγους, η κα. Χρυσοβελώνη επισημαίνει στην αναφορά της ότι θα πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση προκειμένου το μισθολογικό καθεστώς των εν λόγω Εξωτερικών Φρουρών να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου