Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σε 1.040 ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια αντιμετωπίζει και πρόβλημα ανεκμετάλλευτων υποδομών


Σε 1.040 ανέρχονται οι κενές οργανικές θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής και, με δεδομένη τη ροή συνταξιοδότησης, την ερχόμενη χρονιά αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά περίπου 200.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Κυριακόπουλος, στο νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής (που συστήθηκε το 2011) αναφέρονται 3.950 οργανικές θέσεις εργασίας. Στο μεσοδιάστημα, η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια μείωσε τον αριθμό αυτό σε 3.500 υπαλλήλους. Σήμερα υπηρετούν 2.221 υπάλληλοι που στις αρχές του 2015 αναμένεται να περιορισθούν στους 2.000 λόγω των αιτήσεων για συνταξιοδότηση. Οι υπάλληλοι αυτοί καλούνται να εξυπηρετήσουν τα 4,5 εκατ. κατοίκων του Λεκανοπεδίου σε υποστελεχωμένες -όπως σημειώνει- υπηρεσίες.


Για παράδειγμα, προσθέτει, υπάρχουν 35 καθαρίστριες για 80 κτίρια. Η απουσία φυλάκων έχει ως συνέπεια η Περιφέρεια να νοικιάζει από ιδιώτες αποθήκες. Στο τμήμα Ανωνύμων Εταιρειών οι υπάλληλοι είναι τόσο λίγοι ώστε ένας υπάλληλος να καλείται να διαχειρισθεί τις υποθέσεις 1.500 εταιρειών.

Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεκμετάλλευτων υποδομών. Τα 5 ΚΤΕΟ της Περιφέρειας, που απέφεραν 10 εκατ. ευρώ ετήσια καθαρά έσοδα την τελευταία 10ετία με μόλις 100 άτομα προσωπικό, έκλεισαν πριν από περίπου δυο χρόνια. Σήμερα, σημειώνει ο κ. Κυριακόπουλος, όχι μόνο δεν υπάρχουν αυτά τα έσοδα, αλλά επιπλέον για το ΚΤΕΟ Ελληνικού, όπου έχει κατασκευασθεί αποθήκη 1.700 τ.μ., γίνεται διαπραγμάτευση ώστε να το πάρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Το θέμα απασχόλησε χθες το βράδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου απέδωσε την ευθύνη για την κατάσταση στην κεντρική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου