Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Δημόσιο: Μειώσεις μισθών εδώ και τώρα για να επιστρέψει η τρόικα

Προσωπική διαφορά τέλος για όλους


Δεν είναι μόνο η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις, για να επιστρέψει η τρόικα η κυβέρνηση ρίχνει και άλλο τον πήχη. Σε όλα ναι, φαίνεται να λέει η κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά στις επιπλέον περικοπές στο Δημόσιο και τη μείωση του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους.

Έτσι οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εξαιρέθηκαν από το ενιαίο κατά τα άλλα μισθολόγιο του Δημοσίου.


Με λίγα λόγια οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι όσοι έχουν επιπλέον αποδοχές λόγο της προσωπικής διαφοράς, κάπως έτσι εργαζόμενοι όπως για παράδειγμα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν μεγάλες απώλειες στο μισθό τους.

Δεν θα είναι όμως μόνο αυτοί καθώς στο στόχαστρο της τρόικας έχουν ήδη μπει και τα εναπομείναντα επιδόματα που έστω και έτσι “κουτσουρεμένα” όπως έχουν μείνει απαιτεί να εξαλειφθούν πλήρως και παράλληλα να περιοριστούν στο ελάχιστον αν όχι να καταργηθούν άλλες παροχές όπως οδοιπορικά, κινητό, εκτός έδρας.

Η μείωση σε ορισμένες περιπτώσεις (ειδικά για όσους παίρνουν επιπλέον χρήματα λόγω προσωπικής διαφοράς) θα φτάσει ακόμη και στο 30% των αποδοχών, ενώ στην πλειοψηφία τους οι υπάλληλοι θα χάσουν τα επιπλέον χρήματα από επιδόματα και οδοιπορικά που ουσιαστικά φέρνουν το μισθό τους σε κάπως αξιοπρεπή επίπεδα.

Ταυτόχρονα όμως η τρόικα απαιτεί και άλλες αλλαγές και στέκεται ιδιαίτερα στην αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό η τρόικα επιμένει στην πλήρη πώληση των μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου