Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Όπλα, ναρκωτικά και εικόνες ντροπής στις ελληνικές φυλακές

Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας παρουσιάζει η χώρα 

Όπλα και ναρκωτικά εντοπίστηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου

Αιφνιδιαστικό έλεγχο με σημαντικά αποτελέσματα πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γ ́ πτέρυγα Φυλακών (ισόγειο κοινόχρηστο χώρο -καφενείο), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 91 γραμμάρια ηρωίνης και 158 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 

Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοσχέδια μαχαίρια, δύο αυτοσχέδια σουβλιά καθώς και μία αυτοσχέδια ξύλινη σφεντόνα.

Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού

Οι εικόνες που θα παρακολουθήσετε καταδεικνύουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένα βίντεο-σοκ με το πειθαρχείο να αποκαλύπτεται σε όλο του το «μεγαλείο» και τους κρατούμενους να στοιβάζονται σε 9 ατομικά κελιά 2x2, με πολλούς να κοιμούνται στο δάπεδο, καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια για όλους.

Είναι απίστευτο αλλά… ελληνικό. Οι χώροι του πειθαρχείου χρησιμοποιούνται όχι για τους «τιμωρημένους» κρατούμενους, αλλά για ολόκληρο τον πληθυσμό της φυλακής εξαιτίας της έλλειψης χώρου.

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο-ντοκουμέντο είναι συγκλονιστικό και υπογράφεται από έναν… κρατούμενο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

«Οι φωτογραφίες αυτές είναι από το χώρο του πειθαρχείου «ειδικού χώρου» της Δ΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Υπάρχουν οι αντίστοιχοι χώροι της Γ΄ και Ε΄ πτέρυγας και προορίζονται για τη στέγαση των τιμωρημένων κρατούμενων με μέγιστο χρόνο παραμονής τις 10 μέρες.

Η υπηρεσία της φυλακής όμως εξ’ αιτίας του υπερπληθυσμού τους χρησιμοποιεί με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε 9 ατομικά κελιά 2x2 γύρω στα 20-25 άτομα με πολλούς να κοιμούνται στο πάτωμα, χωρίς φυσικά να τους βαραίνει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.

Έτσι καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα των κρατουμένων καθώς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παραβιάζονται όλοι οι κανόνες υγιεινής (βρώμα, σκουπίδια, έντομα, ποντίκια) και οι έγκλειστοι ζουν στην απόλυτη ανέχεια αφού δεν υπάρχει καμία υλικοτεχνική παροχή από την σωφρονιστική υπηρεσία. Επίσης φαίνεται ότι στα κελιά δεν υπάρχουν παράθυρα, βρύση, θέρμανση, τραπέζι, ούτε καν διαχωριστικό μεταξύ της τουαλέτας και του υπόλοιπου χώρου.

Υπάρχει μια άθλια ντουζιέρα, 2 μόνο καρτοτηλέφωνα, ξεχαρβαλωμένες πρίζες και πίνακες, ακόμα και γυμνά καλώδια που τα διαπερνά ρεύμα, ενώ το μικροσκοπικό προαύλιο δεν ανοίγει ποτέ.

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι εκτός από απάνθρωπες και επικίνδυνες για τη σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία των κρατουμένων και οι επιπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από φανερές.

Η προσπάθεια δημοσιοποίησης τους σκοπεύει στο να ασχοληθεί επιτέλους κάποιος σοβαρά με αυτή την κατάσταση, ώστε να απονεμηθούν ευθύνες στη διοίκηση των φυλακών και να κλείσουν οριστικά αυτές οι αποθήκες ψυχών.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου