Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Εκτός δήμων όσοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα

Τι λέει τo πόρισμα-πιλότος του ΑΣΕΠ για το Δ. Δραπετσώνας


Η δεύτερη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων μετά τους “διαθέσιμους” υπαλλήλους στο Δημόσιο φαίνεται πως βρέθηκε ήδη στους Δήμους και αφορά στις μονιμοποιήσεις μέσω του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004)

Το “πλαίσιο αντιμετώπισης” αυτών των παράνομων μονιμοποιήσεων καθορίζεται επί της ουσίας από την απόφαση του ΑΣΕΠ για τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο Δήμο Δραπετσώνας.


Στις 4 Νοεμβρίου το ΑΣΕΠ έκρινε ως παράνομες τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον συγκεκριμένο Δήμο που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Η απόφαση 590 του Γ’ Τμήματος του ΑΣΕΠ στηρίζεται στο πόρισμα του επιθεωρητή της Ανεξάρτητης Αρχής Λ. Λυμπερόπουλου που αποκάλυψε τις παρατυπίες στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας, όπου αποκαλύπτεται πως πραγματοποιήθηκαν εν γνώσει της δημοτικής αρχής την περίοδο 2002-2006.

Η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Με βάση το πόρισμα που αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, υπήρξαν υπάλληλοι που παρουσίασαν πλαστά έγγραφα και συμβάσεις ώστε να μπορέσουν να υπαχθούν στο νόμο Παυλόπουλου και σε κάποιες περιπτώσεις, εν γνώσει των υπευθύνων του Δήμου, κατάφεραν να μονιμοποιηθούν παράνομα.

Τώρα το επόμενο βήμα είναι η άμεση διακοπή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών, αλλά και η άμεση απόλυσή τους, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις τόσο εναντίον των υπαλλήλων όσο και κατά των υπεύθυνων από την πλευρά του Δήμου που εν γνώσει τους ενέκριναν τις μονιμοποιήσεις.

Η τακτική αυτή θα ακολουθηθεί -και μάλιστα άμεσα- σε όλες τις ανοιχτές υποθέσεις καθώς υπολογίζεται ότι είναι πολλές οι αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλους τους δήμους τις χώρας.

Στο πόρισμα  υπάρχουν αναφορές για υπαλλήλους που εμφάνισαν συμβάσεις από το… πουθενά, με τη συνέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ή βεβαίωση απασχόλησης και άλλα έγγραφα που επί της ουσίας “ανακαλύφθηκαν” μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η μονιμοποίησή τους με παράνομο τρόπο.

Τώρα οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα που έχει ασκήσει διώξεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου