Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δημόσιο: Μειώνονται σε 3.000 οι απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου - Θα έχουμε όμως και το 2015 απολύσεις;

Τι δέχθηκε η τρόικα για τις προσωρινές διαταγές και τις απολύσεις


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στις συνομιλίες του Παρισιού η τρόικα δέχθηκε να προσμετρηθούν στις 6.500 απολύσεις για τις οποίες υπάρχει δέσμευση να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου 3.500 συμβασιούχοι που παραμένουν στη θέση τους χάρη σε δικαστικές αποφάσεις και πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί 1.800 συμβασιούχοι που απασχολούντο, κυρίως στους ΟΤΑ, βάσει προσωρινών διαταγών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολυθούν και οι υπόλοιποι.

Αυτό σημαίνει ότι μικραίνει η δεξαμενή των απολύσεων που θα γίνουν από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει, πλέον, να κάνει 3.000 και όχι 6.500 απολύσεις.  

Το αίτημα αυτό έχει υποβάλει στην Τρόικα εδώ και μήνες ο ΥΠΔΜ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά μέχρι τώρα δεν γινόταν δεκτό. Τώρα, όμως, οι εκπρόσωποι των πιστωτών, αν και ζήτησαν επίσπευση των απολύσεων, έδειξαν μεγαλύτερη διαλλακτικότητα και αυτό εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως κίνηση στήριξης.

Απολύσεις και το 2015 ;

Επείγει να γίνει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με την Τρόικα στο Παρίσι. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, οι εκπρόσωποι των πιστωτών επανέφεραν το αίτημα για συνέχιση των απολύσεων και το 2015. Και μάλιστα, ζήτησαν τη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου γύρω στις 5.000 με 6.000 απολύσεις. Η ελληνική πλευρά απορρίπτει σταθερά αυτό το αίτημα και θα πρέπει να διευκρινιστεί από το ΥΠΔΜ αν αυτό συνέβη και στον τελευταίο γύρο συνομιλιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου