Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

«Παράθυρο» για άρση του 1 προς 10 στο Δημόσιο

Αρχή με προσλήψεις στην παιδεία κατόπιν συμφωνίας Μητσοτάκη-Λοβέρδου


Έτοιμη να παρακάμψει τη συμφωνία με την τρόικα σχετικά με την αναλογία μία πρόσληψη για δέκα απολύσεις στο Δημόσιο (το γνωστό 1 προς 10) εμφανίζεται η κυβέρνηση,

Οι πιεστικές εκλογικές  ανάγκες που φέρνει η αδυναμία σχηματισμού της προεδρικής πλειοψηφία των 180 εδρών μπορούν εν μέρει να καλυφθούν με (προεκλογικές) προσλήψεις στο Δημόσιο και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο.


Η αρχή πιθανότατα θα γίνει από την παιδεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία μεταξύ των υπουργών Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσoτάκη που εμφανίζεται και ως «θεματοφύλακας» της συμφωνίας με την τρόικα για το Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής είχε τονίσει την ανάγκη εξαίρεσης των εκπαιδευτικών από την αναλογία ένα προς δέκα που ισχύει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς τα κενά στα σχολεία, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, φθάνουν τις 12.000.

Κυβερνητικοί παράγοντες που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα βρεθεί τρόπος παραβίασης του 1 προς 10 στην παιδεία, τότε θα ανοίξει «παράθυρο» και για άλλους τομείς του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου