Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Λέανδρος Ρακιντζής: Παραπέμπω "επώνυμους" και βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα!

Add caption

Σοβαρούς υπαινιγμούς για ασυλία σε επωνύμους


Καταπέλτης ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο Αρεοπαγίτης Λέανδρος Ρακιντζής στη Βουλή, κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων για το 2013, για τη διαφθορά που εξακολουθεί να βασιλεύει στη χώρα μας:

«Στην προσπάθεια που κάνω για τους επωνύμους βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα». Τόνισε, πως δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στα απαλλακτικά βουλεύματα και πως δε του επιτρέπεται να κατονομάσει υποθέσεις.

Είπε χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα βγήκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υποκρύπτεται αμνηστία....». 

Αναφορικά με τις ΜΚΟ, είπε ότι έστειλε αρκετές υποθέσεις στις αρμόδιες ΔΟΥ για περαιτέρω έλεγχο, αλλά οι  «οι ΔΟΥ διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έχουν χρόνο και ζήτησαν να γίνει κεντρικός έλεγχος. Τελικά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο».

Πέραν αυτών ο κ. Ρακιντζής επεσήμανε ότι η υπηρεσία του λειτουργεί με μόλις 8 επιθεωρητές και σημείωσε, «ζήτησα ενίσχυση από τον κ. Μητσοτάκη αλλά… Δεν έρχεται και ο άλλος εύκολα να γίνει επιθεωρητής. Τρώμε μηνύσεις, αγωγές και δεν έχουμε και κάλυψη. Αυτό είναι αποτρεπτικό…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου