Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Παρατείνεται η πώληση των καρτών απεριορίστων διαδρομών

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις πωλήσεις


Παρατείνεται έως και μεθαύριο, Τετάρτη, η προθεσμία πώλησης καρτών απεριορίστων διαδρομών, αξίας 30 ευρώ, σε όλα τα εκδοτήρια λόγω της αυξημένης ζήτησης τους από το επιβατικό κοινό.

Ωστόσο από τις 11 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα διατηρηθούν δύο σημεία πώλησης το εκδοτήριο της ΟΣΥ στην Ακαδημίας και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Συγκοινωνίες Αθηνών, καταγράφεται σημαντική αύξηση των πωλήσεων των καρτών, που ξεπερνούν σε ποσοστό το 20,17% σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο. 


Συγκεκριμένα, φέτος τον Σεπτέμβριο, σε χρονικό διάστημα 11-12 ημερών, πωλήθηκαν περίπου 286 χιλιάδες κάρτες, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν πωληθεί περίπου 238 χιλιάδες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Μάλιστα, παρατηρείται και άνοδος στα έσοδα, σε ποσοστό 33,4% (αξία των πωλήσεων φέτος 7,5 εκατομμύρια, ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν 5,6 εκατομμύρια ευρώ).

Τέλος, οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι η αγορά της μηνιαίας κάρτας αποτελεί συμφέρουσα επιλογή και για το υπόλοιπο του Σεπτέμβρη. 

Με δεδομένο ότι με την ολοκλήρωση της πώλησης των καρτών στις 10 Σεπτεμβρίου υπολείπονται 20 ακόμη ημέρες, το κόστος της μηνιαίας κάρτας παραμένει σαφώς χαμηλότερο από του εισιτηρίου για τους συχνούς χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται πως η νέα μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ που ισχύει για όλα τα μέσα αντικατέστησε την κάρτα των 45 ευρώ, ενώ καταργήθηκε η κάρτα των 20 ευρώ για λεωφορεία και τρόλει.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου