Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες καταγγελίες για παρατυπίες στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Στο μικροσκόπιο παραβιάσεις όρων, πριμοδοτήσεις και αναιτιολόγητοι αποκλεισμοί


Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν και οι καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων. 

Ήδη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου , έχει στα χέρια της φάκελο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που φέρονται να «μαρτυρούν» παραβιάσεις όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αναιτιολόγητους αποκλεισμούς δημοσιογράφων.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπάρχουν στοιχεία τα οποία δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Μάλιστα, τη μεγάλη δεξαμενή των παρατυπιών φαίνεται να αποτέλεσε η επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, φέρονται να έβαλαν υποψηφίους από το «παράθυρο» γεγονός που μπορεί να οδηγήσει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, και σε ακυρότητα του διαγωνισμού. 

Ανάμεσα στα στοιχεία που βρίσκονται στην Εισαγγελία είναι και η ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης.

Στο φάκελο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλομένη ανάμειξη του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη , στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες( Ελευθεροτυπία, 28.08.14) ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» και το όνομα του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο». 

Πάντως, οι συγκεκριμένες υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν, λόγω συνάφειας, με την έρευνα που ήδη διενεργεί ο 4ος πταισματοδίκης προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που φέρονται να κατέθεσαν διαγωνιζόμενοι με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου