Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ποινικές διώξεις εναντίον μελών Επιτροπής που ενέκριναν παράτυπες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον μελών της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής


Λαβράκια συνεχίζει να βγάζει ο έλεγχος που διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης -μετα απο εντολη του Κυριακου Μητσοτακη -για τα δικαιολογητικά με βάση τα οποία προσελήφθησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Στη δημοτική αστυνομία, πέραν των 76 πρώην δημοτικών αστυνομικών που ο διορισμός τους ανακλήθηκε επειδη διαπιστωθηκε οτι είχαν υποβάλει πλαστά δικαιολογητικά, σε 84 ακόμα περιπτώσεις το ΣΕΕΔΔ ανακάλυψε ότι είχαν προσληφθεί παράνομα, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις διορισμού! Τωρα ομως βρισκονται αντιμετωποι με την δικαιοσυνη. Και οχι μονο οι ιδιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του μέγκα (ρεπορτάζ: Ελένη Λαζάρου) για πρωτη φορα διωκονται και εκεινοι που εκαναν τα στραβα ματια προκειμενου να προσληφθουν παρανομα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον μελών της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής, που είχε εγκρίνει τις προσλήψεις των δημοτικών αστυνομικών στην Αττική αλλά και δύο πρώην δημοτικών αστυνομικών που προσλήφθηκαν χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα διορισμού. Η Εισαγγελία παρέπεμψε τις σχετικές υποθέσεις με απευθείας κλήση στο Ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις δύο πρώην δημοτικών αστυνομικών που διορίστηκαν το 2010 σε δήμους της Αττικής, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και οι οποίοι κατηγορούνται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι «με πειθώ και φορτικότητα» προκάλεσαν στα μέλη της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής την παράνομη απόφαση της πρόσληψης τους. ενω τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής κατηγορούνται ότι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντά τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλο παράνομο όφελος επειδή έκαναν παρανόμως δεκτά πιστοποιητικά τα οποία δεν πληρούσαν τους όρους της σχετικής προκήρυξης.

Ωστόσο ο ο Συνήγορος Δημοτικών Αστυνομικών κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας υποστήριξε ότι «οι έλεγχοι του ΣΕΕΔΔ είχαν διαπιστώσει συνολικά 84 τέτοιες περιπτώσεις και πρότειναν στις δημοτικές αρχές να ανακαλέσουν τους εν λόγω διορισμούς, ωστοσο δεν ανακληθηκαν ολοι οι διορισμοι καθως το σύνολο των δημοτικών αρχών δεν αποδεχτηκε την προταση των επιθεωρητων.»

Πηγή : www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου