Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δίωξη για το «φακελάκι» στον γιατρό-καθηγητή ΑΠΘ

Είχε αλλάξει την ηλικία του ασθενούς


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία καθώς και για το πλημμέλημα της ψευδούς βεβαίωσης άσκησε χθες η εισαγγελέας πλημμελειοδικών σε βάρος του 59χρονου πανεπιστημιακού, διευθυντή της Α' Κλινικής Χειρουργικής Παίδων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη για «φακελάκι» ύψους 1.000 ευρώ που ζήτησε και πήρε προκειμένου να χειρουργήσει 20χρονο ασθενή του.

Η εισαγγελέας τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια, από την οποία ο παιδοχειρουργός ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να απολογηθεί ενώπιόν της, σήμερα το μεσημέρι. Μέχρι τότε αποφασίστηκε να παραμείνει κρατούμενος.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό του χρηματισμού του παιδοχειρουργού -ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ- και καλεί τον νέο πρύτανη του ΑΠΘ, Π. Μήτκα, να πράξει άμεσα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί για τέτοια περιστατικά, προσθέτοντας πως η ηγεσία του υπουργείου θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ, ο 59χρονος αξίωσε «φακελάκι» 1.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργήσει τον 20χρονο ασθενή, τον οποίο μάλιστα «βάπτισε» 14χρονο, ώστε να δικαιολογήσει την εισαγωγή του στην Κλινική Χειρουργικής Παίδων. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ κατάφεραν να παγιδεύσουν τον γιατρό και να τον συλλάβουν με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία του έδωσαν συγγενείς του 20χρονου σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Ο ίδιος φέρεται πως υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ αμοιβή για τη χειρουργική επέμβαση και πως τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του κατατέθηκαν οικειοθελώς από τον ασθενή.

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν πληρώσεις,κ.καθηγητά μου,εγχείριση δεν κάνετε εύκολα!
    Έχετε <> για να ζείτε εσείς και η οικογένειά σας πλουσιοπάροχα!
    Και δεν είστε ο μόνος επίορκος γιατρός,Σχεδόν όλοι οι καθηγητάδες που χειρουργούν τα παίρνουν κι ας κάνουν <> οι αρμόδιες υπηρεσίες.
    Εμείς που δεν έχουμε χρήματα ,πότε λέτε θα πάρουμε ημερομηνία, προκειμένου να εγχειριστούμε;
    Δεν έχετε το <>!Σας έχει πιάσει μια<> για χρήμα ,ώστε μας θεωρείτε τιποτένιους και του χεριού σας.Εκβιάζεται τους πάντες πατώντας στην ανάγκη για την υγεία μας!
    Αλήθεια, δεν μπορεί να χτυπηθεί στη ρίζα του αυτό το κακό;Τι πρέπει να γίνει ,ώστε η υγεία να μην είναι εμπορεύσιμο αγαθό, αλλά κοινωνικό τέτοιο στην υπηρεσία του λαού;
    Όσοι έχουν χρήματα και τις απαραίτητες διασυνδέσεις ,πληρώνουν το γιατρό και γίνονται οι εγχειρίσεις,ενώ οι υπόλοιποι περιμένουν στην σειρά απογοητευμένοι και αβοήθητοι!Τι ρόλο παίζουν οι διοικητές των νοσοκομείων;Μήπως όλοι, από την κεφαλή μέχρι την ουρά ,επωφελούνται από τη βιομηχανία της ανήθικης εμπορευματοποίησης της υγείας;Ποιος θα βάλει πλάτη απέναντι σαυτόν τον <>;

    ΑπάντησηΔιαγραφή