Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Προειδοποίηση Τσίπρα για την προεδρική εκλογή

Επίσκεψη στο ΣΔΟΕ


Προειδοποιητικές βολές κατά της κυβέρνησης έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς διεμήνυσε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε με την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, καθώς με μία έμμεση αναφορά του συνέδεσε τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς με την προεδρική εκλογή και τους βουλευτές.

«Οσοι νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό πολλά ερωτηματικά.

Στελέχη της Κουμουνδούρου πάντως παρέπεμπαν ευθέως και στο θέμα της επικείμενης προεδρικής εκλογής, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις. Ο κ. Τσίπρας, από την έδρα του ΣΔΟΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απροθυμία να ελέγξει μεγάλες υποθέσεις, απροθυμία που απορρέει από πολιτική βούληση και όχι ανικανότητα, όπως σημείωσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη λίστα Λαγκάρντ.

«Η παραπαίουσα δικομματική κυβέρνηση των μνημονίων δεν έχει αυτή τη βούληση. Ηρθε, όμως, η ώρα να δώσει λογαριασμό. Για τις πράξεις αλλά και για τις παραλείψεις της» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη βαριά φορολογία στους πολίτες -όπως ο ΕΝΦΙΑ, που όπως τόνισε δημεύει τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία- για να χαρακτηρίσει τεράστιο κυβερνητικό σκάνδαλο το ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να στελεχωθεί άμεσα ειδική υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών που θα ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, ενώ ανέδειξε και τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΣΔΟΕ, όπως η έλλειψη προσωπικού, βασικής υποδομής αλλά και κονδυλίων.

Στελέχη της Κουμουνδούρου σημείωναν ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων - μόνο από τις εισαγγελικές παραγγελίες το ΣΔΟΕ έχει τουλάχιστον 20.000 υποθέσεις υπό έλεγχο.Μάλιστα, όπως τόνιζαν, οι αδυναμίες αυτές έχουν πολιτικό χαρακτήρα, αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, τόνιζαν πως η «πάταξη της φοροδιαφυγής δεν επιτυγχάνεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ούτε με στημένες παραστάσεις, αλλά με σκληρή δουλειά και συγκεκριμένες δράσεις».

Προσέθεταν δε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση, στη βάση των ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών, προώθησε σειρά παρεμβάσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και εξόπλισε τις ελεγκτικές υπηρεσίες με όλα τα νομικά εργαλεία για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και ισότητας.

Επιμέλεια : Παν. Τσούτσιας
Πηγή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου