Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα οι ενστάσεις για τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για δασκάλους και νηπιαγωγούς


Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι προσωρινοί πίνακες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής για δασκάλους και νηπιαγωγούς (ΠΕ61 και ΠΕ71), καθώς και για 21 ειδικότητες εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναρτηθεί οι πίνακες των εκπαιδευτικών με βασικό πτυχίο δασκάλου, νηπιαγωγού και μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην ειδική αγωγή (ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50) καθώς συνεχίζεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους, ενώ η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα.

Ο υπουργός Παιδείας έδωσε εντολή για άμεση πρόσληψη 2.000 αναπληρωτών στην ειδική αγωγή και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η αρμόδια υπηρεσία εργάστηκε με γοργούς ρυθμούς ώστε να καταφέρει να έχει έτοιμους τους πίνακες δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής για τους οποίους μάλιστα δίνεται προθεσμία μόνο μιας μέρας για ενστάσεις ώστε να ακολουθήσει άμεσα η πρόσληψη των αναπληρωτών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία έκδοσης των πινάκων για τους αναπληρωτές ΠΕ61 και ΠΕ71 είναι λιγότερο χρονοβόρα καθώς μετά τις αλλαγές ως προς τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή για τους αποφοίτους των δυο τμημάτων Θεσσαλονίκης και Βόλου καθοριστικό κριτήριο για την κατάταξη είναι η προϋπηρεσία, ενώ για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς πρέπει να προσμετρηθούν ο βαθμός πτυχίου, η προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά, διδακτορικά και σεμινάρια. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκδόθηκαν πίνακες για ειδικότητες με μικρό αριθμό εκπαιδευτικών.

Στους πίνακες των δασκάλων-ΠΕ71 ο συνολικός αριθμός των ατόμων που είναι απόφοιτοι των δυο τμημάτων ειδικής αγωγής είναι 1.771 και οι περισσότεροι εξ αυτών, αν όχι όλοι αναμένεται να προσληφθούν ως αναπληρωτές. Οι νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής είναι μόλις 29 και αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι επιλέγουν την ειδικότητα του δασκάλου ενώ μόνο το τμήμα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του να γίνουν νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να ελέγξουν ενδελεχώς τους πίνακες που αναρτήθηκαν και σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψει επί των αναρτημένων στοιχείων να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αποκλειστικά τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου σε οποιαδήποτε διεύθυνση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Στο υπουργείο Παιδείας η αρμόδια διεύθυνση ασχολείται με τις τεχνικές ειδικότητες και τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οπότε δεν αναμένεται άμεσα η ανακοίνωση των πινάκων για ειδικότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου