Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Διπλή η μοριοδότηση για τα δυσπρόσιτα σχολεία

Ανοίγουν οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Ξεκλειδώνουν σε λίγες ημέρες οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να μοριοδοτούνται εις διπλούν όσοι επιλέγουν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή μεθαύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανοίγει ξανά ο πίνακας αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο οποίος παρέμενε κλειδωμένος από τις 30 Ιουνίου 2010 και έκτοτε δεν προσμετράται η προϋπηρεσία τους.

Διπλά μόρια θα λαμβάνουν και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε δυσπρόσιτα, με την υποχρέωση όμως να παραμείνουν εκεί τουλάχιστον για δύο χρόνια και με απαγόρευση μετάθεσης ή απόσπασης προκειμένου να μην ξαναδημιουργηθούν φαινόμενα εκπαιδευτικών-φαντασμάτων όπως στον ακριτικό Αϊ-Στράτη, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων».

Το άνοιγμα του πίνακα αναπληρωτών, σύμφωνα με την αρχική διατύπωση του σχετικού άρθρου, δεν έχει αναδρομική ισχύ όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί. Δηλαδή όσοι εργάστηκαν τα 4 προηγούμενα χρόνια δεν θα λάβουν πρόσθετα μόρια, εφόσον όμως προσληφθούν εφέτος τα μόρια που θα λάβουν θα προστεθούν σε αυτά που είχαν όταν κλείδωσε ο πίνακας.

Όμως στις 29 Αυγούστου ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θράκη, έκανε την εξής δήλωση: «Από εδώ και εμπρός θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναγνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην εκπαίδευση από το 2012 έως το 2014. Δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία αφού θα λάβουμε υπόψη ότι το 2012 δεν έγινε όπως προβλεπόταν, διαγωνισμός του ΑΣΕΠ». Αλλά στις 6 Αυγούστου ο ίδιος είχε αναρτήσει στο facebook: «Διαπιστώνων πως όλοι οι φορείς και όσα κόμματα πήραν τον λόγο, (σ.σ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής), προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου