Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

«Έρχονται» ακαδημαϊκές ταυτότητες για τους φοιτητές του ΕΑΠ

Εκκρεμεί η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης


Δικαιούχοι ακαδημαϊκής ταυτότητας αναμένεται να γίνουν και οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας και σύμφωνα με την οποία γίνεται γνωστό ότι εκκρεμεί η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους συναρμόδιους Υπουργούς στην οποία θα ορίζονται ως δικαιούχοι της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας οι φοιτητές του ΕΑΠ.


Ο υπουργός κάνει γνωστό από την έναρξη της λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας υπήρξε συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με σκοπό την παροχή της υπηρεσίας στους φοιτητές του. 

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα εκκρεμούν κάποιες απαραίτητες τεχνικές ενέργειες του Ιδρύματος ώστε να καταστεί δυνατή η σύνδεση των προπτυχιακών φοιτητών του ΕΑΠ στο Κεντρικό Πληροφοριακό σύστημα της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας ενώ εκκρεμεί και ο ορισμός των υπαλλήλων των Γραμματειών που θα αναλάβουν τη διαχείριση των αιτήσεων των φοιτητών. Το ΕΔΕΤ βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΕΑΠ για την επίλυση των τεχνικών θεμάτων και την παροχή διευκρινίσεων επί της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας ζήτησε μέσω ερώτησής της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Ξουλίδου η οποία και ανέφερε ότι το αρμόδιο γραφείο για τις Ακαδημαϊκές Ταυτότητες της γωνστοποίησε ότι δεν υπάρχει νομικό ή πρακτικό πρόβλημα.

Πηγή : www.newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου