Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Στο τελικό στάδιο οι 3000 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Ελάχιστες οι αποσπάσεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια


Η πρόσληψη 3.000 ακόμη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων υπογράφηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανακοινώθηκε, υπογράφθηκε ήδη από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η κοινή υπουργική απόφαση για τον διορισμό, σήμερα, 3.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


Σύμφωνα και με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται τις επόμενες μέρες και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών. Κύκλοι του Υπουργείο ανέφεραν ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε προσλήψεις φιλολόγων, δασκάλων, νηπιαγωγών, μαθηματικών και φυσικών.

Σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών της β’ φάσης των αποσπάσεων. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα πάρουν την πολυπόθητη απόσπαση θα είναι μικρός.

Στη δευτεροβάθμια δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40 με τους περισσότερους αποσπασθέντες να είναι γυμναστές. Στις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών οι αποσπάσεις θα είναι ελάχιστες καθώς θα αφορούν εκπαιδευτικούς που φεύγουν από κεντρικές περιοχές και κατευθύνονται σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως είναι τα Δωδεκάνησα κ.α. Ελάχιστες αναμένεται να είναι και οι αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ είναι πιθανόν ο αριθμός να είναι διψήφιος, καθώς έχει δοθεί εντολή για μετακινήσεις από πλεονασματικές σε ελλειμματικές περιοχές.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου