Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Χρηματοδότηση τέλος σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

Σε όσα δεν έγινε απογραφή, υπάλληλοι και διοικήσεις δεν εντάχθηκαν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών


Εκτός κρατικής χρηματοδότησης τίθενται από σήμερα όλα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν απεγράφησαν και κατά συνέπεια οι υπάλληλοι τους οποίους απασχολούν δεν έχουν ενταχθεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Ταυτόχρονα, αναστέλλονται οι αμοιβές των διοικήσεών τους, ενώ, εφόσον η άρνηση απογραφής συνεχιστεί για ακόμη δύο μήνες, τότε προβλέπεται η αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου.


Η απογραφή των Νομικών Προσώπων ολοκληρώθηκε τυπικά χθες, οπότε και έληξε η δεύτερη προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απογράφηκαν 930 Νομικά Πρόσωπα που απασχολούν περίπου 33.000 δημοσίους υπαλλήλους. Βάσει των εκτιμήσεων του υπουργείου, πρόκειται για το 97% του συνολικού προσωπικού που απασχολείται στα Νομικά Πρόσωπα, ενώ εκτιμάται ότι εκτός απογραφής βρίσκονται περίπου 1.000 απασχολούμενοι που εργάζονται στους «απείθαρχους» φορείς και συγκεκριμένα σε δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και σε γενικούς ή τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων.

Αρχικά η απογραφή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, δεδομένου ότι η ένταξη όλων των απασχολούμενων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών προβλέπεται στη μνημονιακή σύμβαση. Η «προσέλευση» ήταν μάλλον μικρή, γι’ αυτό και δόθηκε παράταση αρχικά μέχρι τις 30 Ιουνίου και εν συνεχεία μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των Νομικών Προσώπων και των απασχολούμενων σε αυτά, παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι διοικήσεις τους αμείβονται κανονικά. «Η όλη κατάσταση είναι ενδεικτική του χαώδους συστήματος που επικρατεί στον τομέα των χρηματοδοτήσεων των Νομικών Προσώπων», σχολίασε μιλώντας στην εφημερίδα αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου