Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Με τον πρόεδρο του ΣτΕ συναντήθηκαν οι ένστολοι

Ζήτησαν την άμεση αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων τους


Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων έξω από το υπουργείο Οικονομικών με αίτημα την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων τους, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών τους συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο.

Η ολιγομελής αντιπροσωπία εξέφρασε τα παράπονα και τη δυσαρέσκεια της για την μη εφαρμογή της απόφασης της ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Από την πλευρά του ο κ. Ρίζος αφού τους άκουσε με προσοχή δήλωσε αναρμόδιος και τους συμβούλευσε να απευθυνθούν στους δικηγόρους τους προκειμένου να βρεθεί λύση.


Νομικοί κύκλοι, με αφορμή την υπόθεση, έλεγαν πως οι ένστολοι μπορούν να προχωρήσουν σε δυο κινήσεις:

- Να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κατά του ελληνικού Δημοσίου ζητώντας η υπόθεση τους να δικαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ως πρότυπη δίκη. Μάλιστα, ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν, με νόημα, ότι θεωρείται βέβαιο πως οι ένστολοι θα βγουν κερδισμένοι αφού οι προσφυγές θα στηρίζονται στην μη εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

- Να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στρεφόμενοι σε βάρος των υπουργών που δεν εκτελούν τη δικαστική απόφαση η οποία ανάβει το πράσινο φως για την επιστροφή των αποδοχών που παρακρατήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει, στη συνέχεια, να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος και μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση. Αδικήματα που επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι δυο ετών και τουλάχιστον 6 μηνών, αντίστοιχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου