Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Με την αίτηση στο χέρι πάνω από 70.000 εκπαιδευτικοί

Χιλιάδες αδιόριστοι διεκδικούν μια προσωρινή θέση


Πάνω από 70.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 8 Αυγούστου για τη διεκδίκηση μιας προσωρινής θέσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική εκπαίδευση.

Πολλοί από αυτούς, οι οποίοι έχουν «οργώσει» ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι όλη την Ελλάδα επί χρόνια, βλέπουν τα όνειρά τους για μόνιμο διορισμό να γίνονται καύσιμη ύλη των περικοπών και του Μνημονίου. Εν όψει του νέου εκπαιδευτικού έτους, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει αυξημένη μοριοδότηση για υπηρετούντες σε δυσπρόσιτες περιοχές και επαναφορά του μπόνους προϋπηρεσίας (σε ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές), όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».


Η σχετική διάταξη κατατίθεται σήμερα Πέμπτη στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά αναφέρεται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 8 Αυγούστου 2014. Στην ίδια διάταξη θα υπάρχει και επικαιροποίηση των περιοχών που θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει 22.500 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτές οι 2.000 πιστώσεις προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι 6.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι 14.500 χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου