Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια Πειραιά

Την ερχόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάαραλαμπος Αθανασίου, ο Γ.Γ. του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και του ΕΒΕΠ.

Οι φορείς πρότειναν το πολιτικό Πρωτοδικείο, το πολιτικό Εφετείο και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες να μεταστεγαστούν μόλις πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες, στη Ράλλειο Σχολή, η οποία παραχωρείται από το Δήμο για το σκοπό αυτό.


Από την πλευρά του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης "θεωρεί θετική την πρόταση αυτή και εισηγήθηκε:

«Τα Διοικητικά Δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και οι αντίστοιχες δικαστικές υπηρεσίες να μεταφερθούν προσωρινά, στο "ΚΕΡΑΝΗΣ" μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στη Ράλλειο Σχολή. Στη συνέχεια τα παραπάνω δικαστήρια να στεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις (καλλωπισμός, δημιουργία εξόδου κινδύνου, κλπ)».

Τελικές αποφάσεις δεν υπήρξαν αφού οι αρμόδιοι φορείς της πόλης του Πειραιά επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης και συμφώνησαν να υπάρξει νέο ραντεβού εντός επτά ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου