Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Μητσοτάκης: «Μειώσαμε κάτω από 16 δισ. το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο»

Σε άρθρο στους Financial Times


Στην μείωση του μισθολογικού κόστους στον δημόσιο τομέα, κατά ένα τρίτο την τελευταία πενταετία, ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών με τους πιστωτές, αναφέρονται οι FT επικαλούμενοι στοιχεία που δίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο άρθρο παρατίθενται δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σημειώνει ότι το μισθολογικό κόστος για το δημόσιο έπεσε κάτω από 16 δισ. ευρώ τον περασμένο χρόνο, χάρη στα μέτρα συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα που εφάρμοσε η Ελλάδα. Το κόστος αυτό, το 2009 ανέρχονταν στα 24,5 δισ. ευρώ.


Ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αποδεσμευτεί από τον εξωτερικό έλεγχο όταν ξαναρχίσουν τον Σεπτέμβριο οι συζητήσεις για την πορεία του προγράμματος διάσωσης. Η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να στηριχτεί επαρκώς από την κυβέρνηση, να γίνει αποδεχτή από την «ελίτ» και να απολαμβάνει επαρκούς λαϊκής στήριξης, λέει ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι το εν λόγω στοιχείο είναι καίριας σημασίας «καθώς μεταβαίνουμε στην επόμενη φάση της σχέσης μας με τους πιστωτές μας».

Στο άρθρο επισημαίνονται οι σκόπελοι τους οποίους συναντά η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και η «εσωτερική αντίσταση» στις προωθούμενες αλλαγές, όπως και η αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων με αναφορά στις «φορείς- φαντάσματα» των ΟΤΑ που δεν έχουν απογραφεί.

Πηγή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου