Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Στη δικαιοσύνη το Δημόσιο για αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση - Ζητά να κριθεί παράνομη η αυριανή απεργία

Αγωγή ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από την διαδικασία αξιολόγησης κατέθεσε το Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η δικάσιμος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, συμπίπτει με την αυριανή προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία στον δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, το Δημόσιο αιτείται να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον, αλλά και να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρομοίων αιτημάτων ενώ ζητάει να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινώς εκτελεστή.

Σύμφωνα με το βασικό σκεπτικό της αγωγής η απεργία – αποχή είναι παράνομη, καθώς κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο, δηλαδή την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι τη Γενική Συνέλευση όπως απαιτεί ο νόμος, δεν υπήρξε έγγραφη γνωστοποίηση των εργασιακών αιτημάτων και δεν τηρήθηκε ο δημόσιος διάλογος.

Αναφορικά με τον καταχρηστικό χαρακτήρα της επίδικης απεργίας – αποχής αυτός -όπως σημειώνει το Δημόσιο στην ανακοίνωσή του- συνίσταται στην άρνηση εφαρμογής από το σύνολο των απεργούντων δημοσίων υπαλλήλων ενός ψηφισμένου νόμου του κράτους, που άπτεται της οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εξαναγκασμό της νομοθετικής εξουσίας να τον τροποποιήσει.

"Πρόκειται δηλαδή για μία πολιτική απεργία διαμαρτυρίας, η οποία όμως για να είναι νόμιμη θα πρέπει να είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας και όχι διαρκείας, όπως εκ προκειμένω", επισημαίνεται.

Δείτε το σχετικό video

Αναδημοσίευση από: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου