Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

«Θα καταργήσουμε τμήματα βίαιης καταστολής»

Στρατούλης: Η αστυνομία έχει δυνατότητες, αλλά θέλει στήριξη


«Ακόμα δεν έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες για την απόδραση του Μαζιώτη και περιμένουμε να αναληφθούν. Ανεξάρτητα αν προέκυψε λόγω τυχαίου περιστατικού ή με σχεδιασμό της αστυνομίας, αποδεικνύεται ότι η αστυνομία έχει δυνατότητες και ικανότητες να αντιμετωπίσει τα κοινό έγκλημα αλλά θέλει στήριξη», σημείωσε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.


Σε δηλώσεις του στον Real FM, παρατήρησε πως «ήδη από σήμερα αναδείχθηκαν ζητήματα για την εκπαίδευση των αστυνομικών, για τα αλεξίσφαιρα που είναι μόνο για πιστόλια και όχι για καλάσνικοφ που το 90% των ληστειών γίνονται με καλάσνικοφ, όπως και το ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, ακούγεται ότι είχε αγοράσει με δικά του έξοδα το αλεξίσφαιρό του. Θέλουμε την αστυνομία να αντιμετωπίζει το κοινό έγκλημα. Εμείς την αστυνομία δεν τη θέλουμε να αντιμετωπίζει με βία τις κινητοποιήσεις, θέλουμε μια αστυνομία αποτελεσματική για το κοινό ποινικό έγκλημα και να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών».

«Θα καταργήσουμε τμήματα βίαιης καταστολής. Οι αστυνομικοί αυτοί θα κατευθυνθούν στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και θα εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίζουν το κοινό ποινικό έγκλημα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σημείωσε πως «τα 400 ευρώ, οι προϋποθέσεις που μπαίνουν για να μπορεί ο κόσμος να το πάρει, περισσότερο επικοινωνιακό παιχνίδι μας φάνηκε διότι αφορά ελάχιστους, παρά ουσιαστική στήριξη αυτών που βρίσκονται στην κατάσταση της φτώχειας».

«Οι κόκκινες γραμμές είναι ότι αιγιαλοί παραλίες και χώροι οι οποίοι είναι δημόσια κτήματα, δεν πρέπει να εκχωρηθούν, δεν πρέπει να πουληθούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», επισήμανε για το νομοσχέδιο που αφορά τον αιγιαλό και συνέχισε: «Πρώτον είναι απαραίτητο να έχουν πρόσβαση οι πολίτες, δεύτερον, θα έχει ζημιά το περιβάλλον και το τρίτο είναι ότι εμείς έχουμε τον φυσικό μας πλούτο, το κάλος μας, τις ακτές μας και γι αυτό έρχονται εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας. Αν με την εκχώρηση τους σε οικονομικά συμφέροντα, το καταστρέψουμε αυτό τι θα έχουμε;».

«Η τρόικα έφυγε αλλά άφησε δύο μεγάλες εκκρεμότητες με το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, τη ρύθμιση χρεών και οφειλών σε δημόσιο και ταμεία, άφησε τις ομαδικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο, συν το μπλόκο που έβαλε στην προπαγάνδα που κάνει η κυβέρνηση, περί φοροελαφρύνσεων και λοιπά», είπε ακόμα ο κ. Στρατούλης.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου