Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Σοκ στη Σάμο: Τα γραφεία τελετών αρνούνται να θάψουν τους μετανάστες λόγω οφειλών του δήμου

Τρεις και πλέον ώρες παρέμειναν κάτω από τον ήλιο μέσα σε σακούλες σε σκάφος του λιμενικού οι σοροί δύο μεταναστών (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) από το χθεσινό ναυάγιο στη Σάμο! Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη γιατί ο Δήμος Σάμου δεν έχει ακόμη εξοφλήσει περίπου 25 με 30.000 ευρώ στα τέσσερα γραφεία τελετών από το προηγούμενο ναυάγιο την 5η Μαΐου με τους 22 νεκρούς μετανάστες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες του να αρνούνται να παραλάβουν τις δύο σορούς.


Όμως, και το ΕΚΑΒ επίσης αρνούνταν να παραλάβει τα πτώματα, λόγω της πάγιας αρχής που υπάρχει να μην μεταφέρονται ήδη νεκροί με ασθενοφόρο και έτσι ο φαύλος κύκλος γινόταν ακόμη μεγαλύτερος!

Αποτέλεσμα, όπως γράφει το i-samos.gr o λιμενάρχης Σάμου να βρίσκεται σε απόγνωση Λιμενάρχης της Σάμου Νίκος Κωνσταντέλλης και να σκέφτεται να τους μεταφέρει στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου!

Τελικά ναι μεν βρέθηκε η λύση, αλλά δυστυχώς αυτή ανέδειξε ένα άλλο σοβαρό θέμα. Στις 6:10 το απόγευμα εμφανίστηκε η κινητή μονάδα του παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης) Σάμου και μέλη της υποκαθιστώντας τους νεκροθάφτες, φόρτωσαν και μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Σάμου τις σωρούς!

Το τραγικό στην υπόθεση αυτή είναι πως το φορτηγό αυτοκίνητο που ανήκει στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Σάμου για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια κυκλοφορεί στους δρόμους του νησιού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίες, χωρίς ασφάλεια και χωρίς να έχει περάσει ΚΤΕΟ (βλ. σχετικές φωτο)

Αναδημοσίευση από: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου