Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Έδεσσα: Τη διαχείριση των υδροηλεκτρικών σταθμών ζητά ο δήμος

Για μεγάλη αναστάτωση στην πόλη της Έδεσσας και την ευρύτερη περιοχή λόγω της ένταξης στο σχεδιασμό των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου στο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας» κάνει λόγο στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος της πόλης Δημήτριος Γιάννου και γι’αυτό το λόγο ζητά να περιέλθουν οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί (ΥΗΣ) Άγρα και Εδεσσαίου στο Δήμο Έδεσσας.

Ειδικότερα εξηγεί ότι ο φόβος όλων αφορά τη διαχείριση των νερών, «καθώς είναι γνωστό ότι εάν καταστεί υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους ο ιδιώτης που θα αναλάβει τη «μικρή ΔΕΗ» θα φροντίσει να υπάρχει έντονη ροή υδάτων τις ημέρες και ώρες που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και όχι για παράδειγμα τα Σαββατοκύριακα που οι Καταρράκτες είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες».


Παράλληλα τονίζει ότι τα νερά του Εδεσσαίου ποταμού, από τα οποία παράγεται η ενέργεια στους ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου, είναι αυτά που αρδεύουν τον εύφορο κάμπο της περιοχής και ότι αν υπάρξει διαχείριση σύμφωνα μόνο με τις ανάγκες παραγωγής ενέργειας και οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους η περιοχή θα πέσει σε οικονομικό μαρασμό.

«Όπως γίνεται φανερό η διαχείριση των υδάτων διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην οικονομική ζωή της πόλης και από αυτήν εξαρτάται το σύνολο σχεδόν της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας. Για τους λόγους αυτούς ζητούμε οι ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου και η διαχείριση των υδάτων του Εδεσσαίου ποταμού να περιέλθουν στο Δήμο Έδεσσας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τους αναπτυξιακούς σκοπούς της περιοχής», προσθέτει ο δήμαρχος.

Αναδημοσίευση από: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου