Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μητσοτάκης: Όποιος μονιμοποιήθηκε παράνομα θα φύγει

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους δήμους»


«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους δήμους. Θα πάμε μέχρι τέλους και όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει από το δημόσιο», τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των πιστοποιητικών με τα οποία προσελήφθησαν και μονιμοποιήθηκαν οι υπάλληλοι στους δήμους.


«Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο που ελέγχουμε είναι αν έγιναν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος. Κανένα κριτήριο δεν αλλάζει», σημείωσε, μιλώντας στον Real FM.

Κατηγόρησε επίσης την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι ο μόνος λόγος που αντιδρά με τέτοιο τρόπο «είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια, ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

Διέψευσε ακόμη ότι υπάρχουν ενδοκυβερνητικές τριβές, ειδικά με τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχουν «αντιδράσεις από την κυβέρνηση. Ο κ. Ντινόπουλος, έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Η γραμμή την οποία υλοποιώ, είναι γραμμή της κυβέρνησης και πιστεύω ότι βρίσκει και σύμφωνη την σιωπηρή πλειοψηφία του κόσμου».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πλέον δεν υπάρχουν νέες απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις προσωπικού: «Όταν ανέλαβα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλη η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Εμείς προτάξαμε ένα δικό μας σχέδιο μεταρρυθμίσεων, πείσαμε για αυτό και, όπως βλέπετε, δεν υπάρχουν νέοι ποσοτικοί στόχοι για το 2015», επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου