Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Έλεγχος των πτυχίων των στελεχών εκπαίδευσης

Θα γίνει κατά προτεραιότητα και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα


Ειδικά σε ό,τι αφορά τους σχολικούς συμβούλους, τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους περιφερειακούς διευθυντές, ο έλεγχος των τίτλων και των πιστοποιητικών τους είχε προκριθεί σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης (10-4-2014) ναι γίνει κατά προτεραιότητα, προκειμένου άμεσα να αρθεί οποιαδήποτε υποψία τυχόν υπάρχει ως προς τα προσόντα των υψηλόβαθμων στελεχών της εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του ερώτηση ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου ο οποίος και επισημαίνει ότι ο αριθμός των ανωτέρω στελεχών, που δεν ξεπερνούν τους 1.000, είναι σχετικά μικρός και ο έλεγχος μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με άμεσα οφέλη για το χώρο της εκπαίδευσης.


Ο κ. Κεδίκογλου απευθυνόμενος στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας ζητούσε να μάθει τι σκοπεύουν να κάνουν με τον έλεγχο των πτυχίων και των λοιπών πιστοποιητικών των στελεχών εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής ενώ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβίβασε έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο και αναφέρεται ότι έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίες είναι αρμόδιες για την εξακρίβωση της νομιμότητας των στοιχείων του προσωπικού μητρώου του συνόλου των υπηρετούντων υπαλλήλων, ενημερώνουν το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ για την πρόοδο και τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Στην ως άνω ηλεκτρονική εφαρμογή η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι Περισσότερες Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου καταχωρούν ήδη στοιχεία για την πρόοδο του ως άνω ελέγχου των στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Πηγή : Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου