Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Νέοι μισθοί για τους ενστόλους από τον Νοέμβριο

Προβλέπεται αύξηση των βασικών αποδοχών από 4 έως 232 ευρώ το μήνα


Αυξήσεις αποδοχών για τους ενστόλους προβλέπει η τελική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα 6 του μήνα, στη Βουλή.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν έτοιμο το τελικό σενάριο των αυξήσεων που θα τεθούν σε ισχύ από τον Νοέμβριο και, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» προβλέπει ότι οι βασικοί μισθοί θα αυξηθούν από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα ανάλογα και με τον βαθμό για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.


Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο 50% της μείωσης που είχαν υποστεί οι ένστολοι τον Αύγουστο του 2012 με την αναδρομική εφαρμογή του νόμου για τα ειδικά μισθολόγια (ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012).

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα γίνεται αναφορά και στην αποπληρωμή των αναδρομικών για τους 26 μήνες που μεσολάβησαν μέχρι τον φετινό Σεπτέμβριο και τα οποία θα καταβληθούν τμηματικά.

Η καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους θα αρχίσει από τις αρχές του 2015. Τα ποσά για τους ανώτερους αξιωματικούς φθάνουν έως και τα 6.000 ευρώ, ενώ για τους υπαξιωματικούς έως τα 500 ευρώ.

Επίσης θα προβλέπονται και αυξήσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν οι ένστολοι (πχ. επίδομα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης, έξοδα παράστασης κ.ά.) μεταξύ 4% και 18%.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου