Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Νέος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ο Άγγελος Τσιγκρής

Δικηγόρος ο νέος σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής


Νέος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ορκίστηκε το πρωί ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο Άγγελος Τσιγκρής, σύμβουλος μεταξύ άλλων του υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα σωφρονιστικής πολιτικής.

Ο κ. Τσιγκρής κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους κ. Μαρίνου Σκανδάμη και ανέλαβε από σήμερα τα καθήκοντά του.

Ο Υπουργός αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκανδάμη για τις μέχρι τώρα πολύτιμες υπηρεσίες του, ευχήθηκε στο νέο Γενικό Γραμματέα καλή επιτυχία στο έργο του, το οποίο είναι βέβαιος ότι θα ασκεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.


Βιογραφικό Σημείωμα κ. Άγγελου Τσιγκρή

Ο Άγγελος Τσιγκρής γεννήθηκε στο Αίγιο το 1966. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διδάσκει Εγκληματολογία, Ανακριτική, Σωφρονιστική και Αντεγκληματική Πολιτική στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι συγγραφέας δεκατεσσάρων (14) βιβλίων και δεκάδων νομικών μελετών και άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα Σωφρονιστικής Πολιτικής, άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της μόνιμης επιτροπής της Βουλής για την εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος, αντιπρόεδρος της Ομάδας για το Σχεδιασμό της Εθνικής Αντεγκληματικής Πολιτικής και επιστημονικός υπεύθυνος της Ομάδας για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου