Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Αίτημα για πρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ από τη Δούρου


Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πιεστικά κενά στην Περιφέρεια»


Το «πράσινο» φως της κυβέρνησης για να προχωρήσει στην πρόσληψη των 595 καθαριστριών που απολύθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και συνεχίζουν τον αγώνα τους για εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για επαναπρόσληψή τους ζητά με ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνοντας παράλληλα λόγο για κενά και πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν στην Περιφέρεια τα οποία χρειάζεται να καλυφθούν.


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ρένας Δούρου:

Η κυβέρνηση εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών.
Εμπαίζει τις καθαρίστριες που η ίδια παράνομα απέλυσε.

Προς γνώση και συμμόρφωση υποκριτών και φαρισαίων:
· Η σημερινή κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων,
· Είναι η κυβέρνηση της παράνομης απόλυσης των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, που αρνείται πεισματικά, και παρά το νόμο, να τις επαναπροσλάβει
· Είναι η κυβέρνηση που ουσιαστικά απαγορεύει, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, αποδυναμώνοντάς τους,
· Είναι η κυβέρνηση που έχει εγκαθιδρύσει το καθεστώς των εργολάβων στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης, της φύλαξης, κ.α., στον δημόσιο κι ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να μιλά εξ ονόματος των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, τις οποίες αφού παράνομα απέλυσε, μετά επιχείρησε τη διαπόμπευση και τη στοχοποίησή τους.
Ξεκάθαρες κουβέντες λοιπόν.

α) Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση.

β) Δεν υπάρχει απόφαση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας.

γ) Τέλος, και προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης, κα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της, καταθέτουμε αίτημα για την άμεση πρόσληψη προσωπικού και αναμένουμε την άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα, κκ Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών, στο δημόσιο και σαφές αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.


Πυρά Ντινόπουλου κατά Δούρου για τις καθαρίστριες
«Ξαφνικά αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει στην εργολαβία»

Η Περιφέρεια Αττικής είχε ήδη κατακυρώσει, πριν το επίμαχο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», τον διαγωνισμό για τον καθαρισμό των κτιρίων της Περιφέρειας σε ιδιωτική εταιρεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, και κατηγορεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για «έλλειψη σοβαρότητας».

«Η Περιφέρεια Αττικής όψιμα -και μετά το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" για τις καθαρίστριες- διαπίστωσε ότι υπάρχουν "πιεστικές ανάγκες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας" και επίσης όψιμα αποφάσισε να καταθέσει το σχετικό αίτημα. Πριν το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος είχε περίτρανα κατακυρώσει (και σωστά!) τον σχετικό διαγωνισμό των κτιρίων σε ιδιωτική εταιρεία. Τώρα -πάλι μετά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος- αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη εργολαβία!» αναφέρει ο κ. Ντινόπουλος.

«Όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας. Η διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας -των 2.400 εργαζομένων- δεν είναι επικοινωνιακή πρόβα, αλλά είναι σίγουρα πρόβα της διακυβέρνησης, όπως αυτήν την ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου