Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμοί και security για τη φύλαξη των ΑΕΙ

Μέτρα θωράκισης των πανεπιστημίων λαμβάνουν οι πρυτάνεις


Μέτρα θωράκισης απέναντι στα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ώστε να προστατευτεί η περιουσία τους αλλά και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των ,ελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, λαμβάνουν πρυτάνεις κεντρικών ΑΕΙ. 

Όλο και περισσότεροι πρυτάνεις προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, προκειμένου να ενισχυθούν με προσωπικό.


Ανάμεσα στα σχέδια των πρυτάνεων κεντρικών ΑΕΙ, σύμφωνα με το Έθνος, είναι:
Προσλήψεις προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες μέσω διαγωνισμού για την ενίσχυση της φύλαξης.
Αύξηση των περιπολιών, ιδίως τις βραδινές ώρες, οπότε και καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά ανομίας.
Τοποθέτηση συναγερμών σε «ευαίσθητα» κτήρια μεγάλων ανώτατων ιδρυμάτων.
Έλεγχος εισόδου (ξεκίνησε ήδη στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών), προκειμένου να εισέρχονται στο ίδρυμα μόνο όσοι έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο.
Οι διοικήσεις των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εκπέμπουν SOS, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει η στήριξη της Πολιτείας απέναντι στο θέμα της φύλαξης πανεπιστημιακών χώρων, με αποτέλεσμα τα ιδρύματα να παλεύουν μόνα τους χωρίς επαρκή χρηματοδότηση. 

Απόφαση για την τοποθέτηση συστήματος ελέγχου πρόσβασης έλαβε ήδη το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Συμβούλιο, με ανακοίνωσή του ζητά μεταξύ άλλων να προστατεύεται το πανεπιστήμιο, ακόμη και με προσφυγή στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο. 

«Κρίνεται απαραίτητο να εκπονηθεί και υλοποιηθεί σύστημα ελέγχου της πρόσβασης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Πηγή : Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου