Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συμβιβαστική πρόταση

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με πρόταση για 100 λιγότερες απολύσεις όσον αφορά στο θέμα της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.


Μετά την πρωινή σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για το ζήτημα των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Σταμάτη, νέα συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταφέρει πρόταση για 100 λιγότερες απολύσεις, ώστε να ξεπεραστεί η διαφωνία του με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Λοβέρδος ζητούσε να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, σε αντίθεση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητούσε να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση. Η νέα πρόταση του κ. Μητσοτάκη ανεβάζει περίπου τον αριθμό σε 600 θέσεις.

Σημειώνεται ότι έως τις 15 Ιουνίου, το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ της χώρας, για την επανατοποθέτηση υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς στις 15 Ιουνίου λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε επίσης το απόγευμα ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολυμένες καθαρίστριες, ενώ προηγουμένως ο Αντώνης Σαμαράς είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή : ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου