Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια

 Εντοπίστηκε μέσω του βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας


Σε διαθεσιμότητα, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, τέθηκε σήμερα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια στα προχθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε έπειτα από την έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπάει την καθαρίστρια.

Σε βάρος του έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Β. Κικίλιας 

«Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Πλήγμα για την Κυβέρνηση οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας

Αμαυρώθηκε ο ανασχηματισμός, πριν καν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών ανάληψης των νέων υπουργείων. Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπ. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς όλα τα κυβερνητικά στελέχη καθώς και τα στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης από χθες, είτε αναγκάζονταν να καταδικάσουν τα γεγονότα έξω από το Υπ. Οικονομικών , είτε δυσκολεύονταν να σχολιάσουν τις εικόνες ντροπής από τις άνανδρες επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της Φ. Πιπιλή και της Μ. Ασημακοπούλου.

Φωτεινή Πιπιλή: «Να αποκοπούμε από τη μονιμότητα στο δημόσιο από πλευράς παροχής υπηρεσιών» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Πιπιλή καταδίκασε τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία λέγοντας ότι δεν υπήρχε ευρωπαϊκού επιπέδου οργάνωση ώστε να μην έχουμε αυτές τις φρικτές εικόνες, ωστόσο διερωτήθηκε: «πρέπει να δίνουμε σημασία μόνο στους υπαλλήλους ενός υπουργείου και όχι στους εργαζομένους ιδιωτικών εταιρειών όπως της Χαλυβουργίας;». 

«Να αποκοπούμε από τη μονιμότητα στο δημόσιο από πλευράς παροχής υπηρεσιών» επισήμανε δε. 

Μισέλ Ασημακοπούλου :Νιώθω απέχθεια, έχω πιει μαζί τους και ένα τσίπουρο παραγωγής μου


Για τις εικόνες ντροπής και τα επεισόδια με τις καθαρίστριες και τους άνδρες των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου.


«Aνθρώπινα, αισθάνομαι απέχθεια γι' αυτό που συνέβη. Δεν είμαι, όμως, νομικά αρμόδια να κινήσω διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, αλλά πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο, παντού και πάντα... Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνεται αυτό, όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές στον διοικητικό και κρατικό μηχανισμό και πρέπει να αποδίδονται ευθύνες μέσα από διαδικασίες», δήλωσε η Άννα Ασημακοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.


«Ανθρώπινα, αισθάνομαι αυτό που αισθάνονται όλοι, όταν βλέπουν αυτήν τη σκηνή και τις γυναίκες αυτές τις έχω γνωρίσει, επειδή είχαν έρθει στο γραφείο μου. Και έχουμε πιει στο γραφείο μου τότε και ένα τσίπουρο μαζί, παραγωγής μου. Έχω ακούσει τον πόνο τους και υπάρχει το πολιτικό επίπεδο και η εθνική ανάγκη, αλλά υπάρχει και το ανθρώπινο επίπεδο... Τι να κάνουμε, όμως; Να μη σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη;», πρόσθεσε η κυρία Ασημακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου