Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πυρ ομαδόν από ΠΑΣΟΚ για διαθεσιμότητα - Τι άραγε γνωρίζει ο Συνταγματολόγος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων;


Πρωτόπαπας - Λοβέρδος : Να επανεξεταστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας 


Πρωτόπαπας : Υπάρχει κλίμα ανασφάλειας στη Δημόσια Διοίκηση

Την ανάγκη επανεξέτασης του μέτρου της διαθεσιμότητας, τονίζει το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Έχουμε εκτελέσει όσα είχαμε συμφωνήσει μέχρι τώρα. Υπάρχει μία γενική αναταραχή και ένα κλίμα ανασφάλειας στη δημόσια διοίκηση. Τώρα, το ερώτημα είναι αν υπάρχουν περιθώρια να ξαναρχίσει ένας δεύτερος κύκλος χωρίς ουσιαστικό κέρδος για τη δημόσια διοίκηση και δημοσιονομικό όφελος, αλλά μόνο με τη δημιουργία ενός γενικευμένου κλίματος φοβίας και ανασφάλειας το οποίο ουδένα ωφελεί» σημειώνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα μη εφαρμογής των προαπαιτούμενων των μηνών Μαΐου και Ιουνίου. «Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα αυτό το οποίο λέμε είναι ότι πέραν αυτών, πρέπει να προετοιμαστούμε με σοβαρότητα και προσοχή, πέρα από τη μεγάλη διαπραγμάτευση και να θέσουμε και ορισμένα ζητήματα τα οποία εκ των πραγμάτων αναδεικνύονται άμεσα από την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.

«Ένα εξ αυτών έχει να κάνει με την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας από εδώ και πέρα. Τώρα που τα δημοσιονομικά αρχίζουν να μπαίνουν σε μια θετική τροχιά, είναι ώρα να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης το οποίο και εμείς και η ΝΔ έχουμε παρουσιάσει. Αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει. Από τη μια η μεγάλη συζήτηση για το χρέος και η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο και από την άλλη η ενίσχυση της ανάπτυξης, η αποκατάσταση αδικιών και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κάποια ζητήματα που μέσα από τη ζωή αναδεικνύονται και πρέπει να επανεξεταστούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όπως το θέμα της διαθεσιμότητας» .

Ερωτηθείς για τις συνθήκες Μεσαίωνα που επικρατούν στην αγορά εργασίας, ο κ. Πρωτόπαπας τονίζει την ανάγκη της «πλήρους επαναφοράς του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Όπως σημειώνει: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε ζούγκλα η αγορά εργασίας. Είναι τώρα ώρα, που μιλάμε για βελτίωση της οικονομίας, σιγά- σιγά αλλά σταθερά οι εργαζόμενοι να αρχίσουν να απολαμβάνουν τους καρπούς αυτής της προσπάθειας. Θεωρώ θετικό ότι έχουν αρχίσει να ξεπηδούν συμβάσεις εργασίας με μικρές αλλά ισχυρές συμβολικά αυξήσεις. Νομίζω, επίσης, ότι το θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων στο σύνολό τους είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί, το θεωρούμε προτεραιότητά μας το επόμενο διάστημα».

Λοβέρδος : Έντιμη λύση με τους Διοικητικούς

«Το θέμα της διαθεσιμότητας πρέπει να επανεξεταστεί γιατί δεν έχει φέρει αποτελέσματα», δήλωσε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πρόσθεσε πως το θέμα των διαθεσιμοτήτων διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων «λύθηκε έντιμα».

Επίσης, σημείωσε ότι θα επανεξεταστεί και το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων αφού βγουν και οι βαθμολογίες των μαθητών και διευκρίνισε πως δεν είπε ποτέ ότι θα καταργηθεί.

Η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας επίσης στον Σκάι, είπε ότι οι αλλαγές στην Παιδεία πρέπει να έχουν ευρύτερη συναίνεση, κι όταν αρχίσει ο κάθε υπουργός αυτά που φαντάζεται να τα κάνει μόνος του, αποβαίνει σε βάρος των μαθητών.

Στο μεταξύ, οξύτατη κριτική στον Ανδρέα Λοβέρδο εξαπέλυσε μέσω του Βήμα fm ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας ότι «ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό, κοροϊδεύουν τους πολίτες και κάνουν αυτά που έκαναν πάντα».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση στα πανεπιστήμια, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι αυτοί που τους αξιολόγησαν είναι «αυτοί που διόρισαν αυτούς τους άχρηστους».

Πηγή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου