Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ερχονται 1.000 προσλήψεις πτυχιούχων στο Δημόσιο για επιτυχόντες ΑΣΕΠ

Προκήρυξη για την πρόσληψη στο Δημόσιο 1.000 πτυχιούχων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία θα ανακοινώσει εντός των επόμενων 10 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των αναλογιών που προβλέπει το Μνημόνιο «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση» προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς «κλειστή» προκήρυξη που θα απευθύνεται σε επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από το 2006 που δεν έχουν διοριστεί και ανήκουν στην κατηγορία της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014.


Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η προκήρυξη των 1.000 θέσεων για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αποτελεί ενέργεια η οποία αποβλέπει στην αποκατάσταση των πτυχιούχων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα τελευταία 8 χρόνια και αναμένουν τον διορισμό τους.

Η κυβέρνηση κατέγραψε το σύνολο των διοριστέων κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων και από την άλλη πλευρά απέγραψε τις κενές οργανικές θέσεις σε όλο το Δημόσιο ανά την επικράτεια όπου θα καταθέσουν αιτήσεις, προκειμένου να διαγωνιστούν για την κατάληψη των θέσεων. Μετά την προκήρυξη των θέσεων οι επιτυχόντες πτυχιούχοι σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τις προκηρυσσόμενες θέσεις και θα μοριοδοτηθούν, προκειμένου να τοποθετηθούν στις νέες θέσεις, ενώ αναμένεται να απορροφηθούν στο σύνολό τους.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε επίσης την τοποθέτηση 915 επιτυχόντων στις προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2009 του ΑΣΕΠ σε ασφαλιστικά ταμεία. Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του με αφορμή την τοποθέτηση των διοριστέων ύστερα από πολυετή εκκρεμότητα προαναγγέλλει την πρόσληψη προσοντούχων υπαλλήλων που έχουν πετύχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες -Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- σε παρελθόντες διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν σε υπηρεσίες που έχουν υψηλές ανάγκες στελέχωσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι με την τοποθέτηση των επιτυχόντων των διαγωνισμών 8Κ και 9Κ αποκαθίσταται μία αδικία πολλών ετών, ενώ παράλληλα ενισχύεται μια νευραλγική υπηρεσία του Δημοσίου όπως αυτή του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014, που πραγματοποιεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνυπολογίζοντας τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης, τις αυξημένες ανάγκες των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, πραγματοποίησε την κατανομή 331 και 226 αντίστοιχα επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ, και την τοποθέτηση 358 επιτυχόντων της 9Κ/2008 προκήρυξης που τοποθετούνται και αυτοί στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο.
Στο πλαίσιο της κατανομής των προσλήψεων για το 2014 έχουν κατανεμηθεί και 725 θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου θα προσανατολιστούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την εξασφάλιση 180 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των σταθμών το 2014 το υπουργείο Εσωτερικών πιέζει για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους βρεφικούς σταθμούς. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δηλώσεις του έχει ανάψει το «πράσινο φως» επισημαίνοντας την ανάγκη να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σε νευραλγικούς τομείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Άρθρο του: ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ στο ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου