Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Μειώσεις σε 204 χιλ. υπαλλήλους χαμηλών προσόντων


Αύξηση θα σημειωθεί στους μισθούς τους όσων εργαζόμενων διαθέτουν πτυχίο και εξειδίκευση, ενώ όσοι δεν έχουν πτυχίο θα δουν τις απολαβές τους να μειώνονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υπάρξουν διορθώσεις στη μισθοδοσία του Δημοσίου, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με αλλαγή στα ποσά αλλά με αναδιανομή.

Συγκεκριμένα, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει μειώσεις στους μισθούς 204.414 υπαλλήλων που ανήκουν στις κατηγορίες της υποχρεωτικής και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εργαζόμενων σε Υγεία και Παιδεία.


Το νέο  ειδικό μισθολόγιο που θα αφορά εργαζόμενους στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας θα φέρει, σύμφωνα με το Έθνος, ευνοϊκές ρυθμίσεις για καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και νοσηλευτές. Οι αποδοχές τους θα αυξηθούν κατά ένα μικρό ποσό σε ό,τι αφορά στον βασικό μισθό. Η αύξηση αυτή ωστόσο θα υπολογίζεται σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια και έτσι θα ευνοηθούν όλοι.

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που θα ευνοηθούν είναι γύρω στις 124.000, 8.000 είναι οι πανεπιστημιακοί και άλλες 8.000 οι νοσηλευτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, θα υπάρξουν μειώσεις στους υπαλλήλους “χαμηλών προσόντων” , χωρίς όμως να είναι τόσο μεγάλες ώστε να φτάσουν στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου