Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Επιστολές - φωτιά Μητσοτάκη σε τρία υπουργεία για διαθεσιμότητα και αξιολόγηση

Στα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Με τρεις φακέλους – φωτιά που έστειλε στα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που αφορούν στη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Μέχρι το φθινόπωρο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών που έχουν γίνει με την τρόικα.


Ο νέος Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει μέσα σε μόλις τρεις ημέρες να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ, όπου θα επαναπροσληφθούν μέρος των 400 διοικητικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα. Να αποφασίσει δηλαδή πόσοι από αυτούς θα απολυθούν.

Εξάλλου , όπως γράφει η εφημερίδα «Το Έθνος» , την Κυριακή λήγει η 8μηνη παραμονή των υπαλλήλων που μπήκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και στην περίπτωση που δεν κοινοποιηθεί ο διαγωνισμός, κινδυνεύουν με απόλυση.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών , πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στο Υπουργείο Μεταφορών, προβλέπεται μείωση δομών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών. Από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο θα επέλθει μείωση έως και 10%, δηλαδή περίπου 1200 εργαζόμενοι θα δουν την «έξοδο» από το Δημόσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου