Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για την προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη διαθεσιμότητά


Κατά την απογευματινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η προκήρυξη αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

Στο διάστημα της προθεσμίας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Όπως ανακοίνωσε σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.


Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη προέβη στην εξής δήλωση:

«Με αντικείμενο θέματα των διεθνών επισκέψεων και επαφών τους την εβδομάδα που ξεκινά αύριο, αλλά και ζητήματα που άπτονται του συντονισμού της νέας κυβέρνησης, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη συζήτησή τους αντάλλαξαν απόψεις ενόψει των αφίξεων στη χώρα μας ξένων ηγετών, των επισκέψεων στο εξωτερικό που θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι στο προσεχές διάστημα και των συνεδριάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων ενόψει της λήξης της Ελληνικής Προεδρίας.

Συζητήθηκε επίσης και το πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς εταίρους, καθώς και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Σχετικά με το ειδικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».

Συνεδριάζει το ΠΑΣΟΚ με φόντο τη διαθεσιμότητα


Ενώ η κόντρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της διαθεσιμότητας εντείνεται, με αφορμή τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε για σήμερα το πρωί συνεδρίαση όλων των κυβερνητικών στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ να επιμείνουν στην ανάγκη της εθνικής διαπραγμάτευσης για ζητήματα όπως η διαθεσιμότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και οι ομαδικές απολύσεις, για τις οποίες υπάρχει απόλυτο βέτο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έχει αναθέσει στους κ. Χρήστο Πρωτόπαπα και Παναγιώτη Ρήγα να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Δημήτρη Σταμάτη και τον Σταύρο Παπασταύρου από το γραφείο του πρωθυπουργού ώστε να διαμορφωθεί κοινή επιχειρηματολογία έναντι της τρόικας.

Χθες μετά από έκτακτη σύσκεψη του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου αποφασίστηκε η άμεση προκήρυξη προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

Στο διάστημα της προθεσμίας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Όπως ανακοίνωσε σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου